Warning: Undefined variable $pageID in /home/www/wp-content/themes/Baltijas krasti/functions.php on line 235

LIFE CoHaBit


Warning: Undefined variable $pageID in /home/www/wp-content/themes/Baltijas krasti/functions.php on line 235

Pavasara talkā atbrīvojam priekškāpas no Tatārijas salāta

2018.gada 29.maijā Eiropas Komisijas vides aktivitātes “Zaļās pilsētas zaļākai nākotnei” un LIFE CoHaBit projekta ietvaros tika organizēta talka Rītabuļļu pludmalē, dabas parkā “Piejūra”.

Piekrastes kāpas ir ļoti jutīgas teritorijas, kas pakļautas dažādām antropogēnām un vides faktoru ietekmēm. Rītabuļļos, jūras piekrastes kāpās pieaug Tatārijas salāta (Lactuca tatarica) daudzums. Tiek uzskatīts, ka šī augu suga ir jaunienācēja Latvijas dabā un, veidojot blīvas audzes, izkonkurē vietējās kāpām raksturīgās augu sugas, piemēram, smiltāja kāpuniedri un čemuraino mauragu.

Lai izplatītu zināšanas par Tatārijas salātu un uzsāktu pirmos darbus tā ierobežošanā, maija nogalē tika organizēta talka Rītabuļļu pludmalē. Talkas dalībniekiem vides eksperti pastāstīja gan par dabas parka “Piejūra” vērtībām, gan par to ietekmējošiem un apdraudošiem faktoriem, kā arī kopīgiem spēkiem tika atbrīvotas priekškāpas no svešzemju augu sugas – Tatārijas salāta.  Paldies Rīgas 19. vidusskolas skolēniem, kas bija ļoti ieinteresēti un aktīvi iesaistījās talkā! Prieks, ka, vērojot skolēnu aktīvo darbošanos, talkai pievienojās arī pludmales atpūtnieki.

Talkā piedalījās Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta un Mājokļu un vides departamenta darbinieki, Carnikavas  novada domes projekta pārstāvji, kā arī tika pārstāvēta Dabas aizsardzības pārvalde un biedrība “Baltijas krasti”.

Projekts LIFE CoHaBit (Nr. LIFE15 NAT/LV/000900) „Piekrastes biotopu aizsardzība dabas parkā “Piejūra”” tiek ieviests ar Eiropas Komisijas LIFE programmas un Valsts reģionālās attīstības aģentūras Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas finansiālu atbalstu.

Seko LIFE CoHaBit projekta aktivitātēm:

    https://www.facebook.com/dabasparkspiejura/

   https://twitter.com/DPiejura

   http://dabasparkspiejura.lv/index.php/lv/

 

Informāciju sagatavoja:

Agnese Jeņina

Biedrība “Baltijas krasti”