Cik maksā daba?

Ādažu vidusskolas 5. klases dodas apkārt Kadagas ezeram izzināt novada dabas vērtības

Veiksmīgi noritējis biedrības ‘’Baltijas krasti’’ un nodibinājuma ‘’Eko forums’’ rīkotais dabas izzināšanas pārgājiens apkārt Kadagas ezeram.

17. oktobrī aptuveni 50 Ādažu vidusskolas 5. klases skolēnu kopā ar audzinātājām 4 km distancē uzzināja par Ādažu novadā dzīvojošajām īpašajām augu un dzīvnieku sugām, kā zaļā vārna, smilšu krupis, pupuķis, dortmaņa lobēlija. Skolēni izmēģināja arī dižkoku uzmērīšanu un varēja pārliecināties par teritorijas sniegtajiem ekosistēmu pakalpojumiem, kā Kadagas ezera apkārtnes gaisa kvalitāti, meklējot 5 lihenoindikācijā (metode, ar kuru nosaka gaisa piesārņotības pakāpi, izmantojot ķērpjus kā bioindikatorus) izmantotās ķērpju sugas. Kadagas ezera apkārtne bija dāsna arī ar apgādes pakalpojumiem – varēja salasīt gan pa kādai gailenei, gan ārstniecības augam. 🐿
Vienmēr ir patiess prieks dzirdēt, kad pārgājiena dalībnieki jautā, vai būs vēl šādi pasākumi. Arī šoreiz šādus jautājumus saņēmām no bērniem. Projekta ietvaros dabas izziņas paŗgājienus novadā esam pabeiguši, bet ceram, ka nākotnē vēl tiksimies uz Ādažu takām kopīgi mācoties un mīlot dabu.
Pārgājieni tiek organizēti Latvijas vides aizsardzības fonda finansētā projekta Nr. 1-08/87/2022 ‘’Cik maksā daba?’’ aktivitāšu ietvaros.