Cik maksā daba?

8. jūnijā Cēsīs tika aizvadīts seminārs Cēsu novada pašvaldības darbiniekiem

8. jūnijā kopā ar nodibinājumu Eko Forums viesojāmies Cēsīs, kur Cēsu pilsētas pašvaldības pārstāvjiem novadījām prezentāciju par ekosistēmu pakalpojumu pieeju un iespējām to integrēt pilsētplānošanā. Lai prezentācijā iegūtās zināšanas apr ekosistēmu pakalpojumiem un to pieeju pilsētplānošanā kopīgi devāmies pastaigā uz Pirtsupītes gravu. Gravā caur uzdevumiem un diskusijām pašvaldības pārstāvji mēģināja noteikt teritorijas ekosistēmas pakalpojumus un pārdomāt kā tos integrēt Cēsu pilsētas teritorijas plānošanas projektos.
Pirtsupītes grava mūs pārsteidza ar savu dabisko zālāju indikatorsugu bagātību, kas kalpo arī par indikatoru lielai apputeksnētāju darbībai pļavā.
Prezentācija un ekspedīcija tika vadīta Latvijas vides aizsardzības fonda finansētā projekta Nr. 1-08/87/2022 ”Cik maksā daba?” aktivitāšu ietvaros. Projekta ietvaros Cēsu, Ainažu un Siguldas pilsētās tiks organizēti arī sabiedrības iesaistes pasākumi ekosistēmu pakalpojumu apzināšanai. Par pasākumiem konkrētāk ziņosim tuvojoties tiem.