Karostas kanāla sanācijas darbi

11. augustā Liepājā norisināsies izglītojoša ekskursija par Baltijas jūras, Karostas kanāla un liepājas ezera vides ekoloģiju

Lai iegūtu padziļinātu izpratni par Karostas kanāla, Baltijas jūras un Liepājas ezera unikālajām vides īpašībām un ekoloģisko stāvokli, 11. augustā plkst. 15:30 (tikšanās pie Oskara Kalpaka tilta (Liepājas ostas pārvaldes ēkas)) Liepājas iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties pētnieciskajā pārgājienā . Pārgājiena dalībnieki, Latvijas Hidroekoloģijas institūta un Biedrības ‘’Baltijas Krasti’’ pētnieku un vides ekspertu pavadībā, varēs iejusties zinātnieku lomā, izmēģinot dažādas pētnieciskās aktivitātes un eksperimentus. 

Pasākumā aicināts piedalīties ikviens – ar vai bez priekšzināšanām par ūdeņu ekoloģiju, jo pārgājiena laikā būs iespēja iegūt jaunu pieredzi, zināšanas un atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar vidi un ūdens kvalitāti.

Cilvēku darbība un tās rezultātā radītās vides un klimata izmaiņas būtiski ietekmē ūdens ekosistēmu un kvalitāti. Baltijas jūras ekosistēma ir unikāla, taču intensīvas un nepārdomātas cilvēku radītās ietekmes rezultātā tā ir uzskatāma par vienu no piesārņotākajām jūrām pasaulē. Karostas kanāla un Liepājas ezera piesārņojums sev līdzi nes liecības par nepārdomātām rīcības izvēlēm pagātnē.

Šis izzinošais pārgājiens rosinās domāt par to, kādi procesi notiek dabā, kā mūsu ikdienas rīcība ietekmē vidi, kā varam izvairīties no pagātnes kļūdu atkārtošanas un kā veidot labāku vidi mūsu nākotnei.

Pārgājiena kopējais maršruts plānots 4 km. Tikšanās notiks 11. augustā plkst. 15:30 pie Oskara Kalpaka tilta, dienvidu pusē (Liepājas LSEZ pārvaldes Tilta mājas, Oskara Kalpaka iela 119), lai dotos uz pirmo darba staciju Liepājas pludmalē. Pēc pirmās darba stacijas apmeklējuma, pasākuma organizētais autobuss dalībniekus nogādās līdz nākamajam pieturas punktam pie Liepājas koncertzāles ‘’Lielais dzintars’’. No koncertzāles tālāk pastaiga vedīs uz Zirgu salas putnu vērošanas torņa darba staciju. Pasākumam ir iespējams pievienoties jebkurā no pārgājiena pieturas punktiem (par to, lūdzu, miniet anketā vai telefoniski).

15:30 tikšanās pie Oskara Kalpaka tilta (Liepājas LSEZ pārvaldes Tilta mājas)

17:00 pieturas punkts pie Liepājas koncertzāles ‘’Lielais dzintars’’

17:30 pieturas punkts pie Zirgu salas putnu vērošanas torņa

Pārgājiens ir bezmaksas, taču dalībnieku skaits ir ierobežots. Aicinām pieteikt dalību pārgājienā reģistrējoties: https://forms.gle/XDfi48SEqBPtQDvk6

Strādājam kopā zaļai Eiropai!

Projekts tiek finansēts Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.–2021.gada perioda programmas “Klimata pārmaiņu mazināšana, pielāgošanās tām un vide” ietvaros. Projekta kopējās izmaksas ir 5 117 647,05 EUR, no kurām 4 350 000,00 EUR ir Norvēģijas finanšu instrumenta finansējums.