Warning: Undefined variable $pageID in /home/www/wp-content/themes/Baltijas krasti/functions.php on line 235

Vesels dabas parks – vesels Tu!


Warning: Undefined variable $pageID in /home/www/wp-content/themes/Baltijas krasti/functions.php on line 235

Noticis dabas parkam “Piejūra” veltīts mākslas plenērs un ekskursija!

Š.g. septembrī Carnikavas novada Mūzikas un mākslas skolas skolēniem norisinājās mākslas plenērs, kas veltīts dabas parka “Piejūra” tematikai, kā ietvaros skolēni radīja darbus par tēmām „Mans biotops” un „Dabas parks „Piejūra” pēc 100 gadiem”.

Dabas parkam „Piejūra” veltītais mākslas plenērs notika 19.septembrī Carnikavas novadpētniecības centrā un pulcēja kuplu skaitu Carnikavas novada Mūzikas un mākslas skolas skolēnu. Pirms mākslas darbu radīšanas skolēni tika iepazīstināti ar dabas parka „Piejūra” vērtībām un pēc tam kopā ar vides speciālistu devās ekskursijā, kur iepazina dabas parka bagātības Carnikavā un smēlās iedvesmu saviem darbiem! Skolēni tika aicināti izmantot savus viedtālruņus, lai iemūžinātu ekskursijā redzēto, kā arī paņemtu līdzi dabas parkā „Piejūra” iegūto iedvesmu un varētu radīt savus darbus. Skolēni ar prieku aktīvi līdzdarbojās ekskursijā un bija ļoti ieinteresēti izzināt apkārt sastopamās dabas vērtības, kā arī uzdeva papildus jautājumus.

Pēcāk Carnikavas novada Mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem bija iespēja zīmēt darbus par divām tēmām – „Mans biotops” un „Dabas parks „Piejūra” pēc 100 gadiem”. Darbi tika radīti dažādās tehnikās, gan ar krītiņiem, gan ar akvareļkrāsām.

 

Mākslas plenērā radītos darbus būs iespēja apskatīt ikvienam interesantam Carnikavas novadpētniecības centra teritorijā no 25.septembra līdz 9.oktobrim, bet vēlāk tie tiks nodoti glabāšanā Carnikavas novada Mūzikas un mākslas skolai.

Mākslas plenēru organizēja Latvijas vides aizsardzības fonda projekta “Vesels dabas parks – vesels Tu!” pārstāvji sadarbībā ar Carnikavas novada Mūzikas un mākslas skolu un tā mērķis bija vides izglītības nolūkos rosināt Carnikavas novada skolēnu domāšanu par vietējām dabas vērtībām, to pienesumu sabiedrībai un aizsardzības nepieciešamību.

 

Aicinām sekot projekta “Vesels dabas parks – vesels Tu!” jaunumiem interneta vietnē http://baltijaskrasti.lv un sociālajos tīklos:

 https://www.facebook.com/baltijaskrasti.lv/

 https://twitter.com/balticoasts

Mākslas plenērs un ekskursija tika organizēts Latvijas vides aizsardzības fonda finansētā projekta “Vesels dabas parks – vesels Tu!” ietvaros. Projektu īsteno nodibinājums „Eko forums” sadarbībā ar Carnikavas novada pašvaldību un biedrību “Baltijas krasti”. Projekts tiek ieviests no 2017. gada jūnija līdz oktobrim.

Kontaktinformācijai:
Agnese Jeņina
E-pasts: agnese.jenina@gmail.com
Tel.: 28614007