Warning: Undefined variable $pageID in /home/www/wp-content/themes/Baltijas krasti/functions.php on line 235

LIFE REstore


Warning: Undefined variable $pageID in /home/www/wp-content/themes/Baltijas krasti/functions.php on line 235

Iznācis e-ziņotājs par LIFE REstore starptautisko konferenci

Iznācis LIFE REstore ceturtais e-ziņotājs par projekta organizēto starptautisko konferenci par degradēto kūdrāju ilgtspējīgu apsaimniekošanu un ietekmes uz klimata pārmaiņām samazināšanu.

E-ziņotājs pieejams – ŠEIT.

 

2019. gada 13.-14. jūnijā Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā norisinājās Eiropas Komisijas vides un klimata programmas LIFE projekta LIFE REstore organizētā starptautiskā konference “Degradēto kūdrāju ilgtspējīga apsaimniekošana un ietekmes uz klimata pārmaiņām samazināšana”. Konferencē vietējie un starptautiskie eksperti un amatpersonas dalījās savā skatījumā un pieredzē par kūdras ieguves ietekmētu teritoriju apsaimniekošanu, sniegtajiem ekosistēmu pakalpojumiem, ietekmes uz klimata pārmaiņām mazināšanu – kopumā 19 prezentācijās un 29 stenda referātos.

Projekta LIFE REstore īstenotāji ir gandarīti, ka kūdrāju ilgtspējīgas apsaimniekošanas un ietekmes uz klimata pārmaiņām samazināšanas jautājumi ir aktuāli – konferenci klātienē apmeklēja 159 dalībnieki, bet Latvijas Universitātes un Nacionālās ziņu aģentūras LETA tiešraidēs to vēroja 998 personas.

 

Projektu “Degradēto purvu atbildīga apsaimniekošana un ilgtspējīga izmantošana Latvijā” (LIFE REstore, LIFE14 CCM/LV/001103) no 2015. gada 1. septembra līdz 2019. gada 31. augustam īsteno Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar biedrību “Baltijas krasti”, Latvijas Valsts mežzinātnes institūtu “Silava” un Latvijas Kūdras asociāciju ar Eiropas Savienības LIFE programmas un Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas finansiālu atbalstu. 

Seko projektam:

 http://restore.daba.gov.lv/public/lat/

 https://www.facebook.com/liferestoreLV/

 https://twitter.com/LIFE_REstore