Warning: Undefined variable $pageID in /home/www/wp-content/themes/Baltijas krasti/functions.php on line 235

LIFE CoHaBit


Warning: Undefined variable $pageID in /home/www/wp-content/themes/Baltijas krasti/functions.php on line 235

Dalība LIFE Ekosistēmu pakalpojumi projekta konferencē

2020.gada 15. janvārī Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskā centra Dabas mājā norisinājās LIFE Ekosistēmu pakalpojumi projekta konference “Dabas vērtība – prakse un pieredze ekosistēmu pakalpojumu un to novērtējuma izmantošanā”.

Projekta LIFE Ekosistēmu pakalpojumi mērķis ir veicināt ekosistēmu un to sniegto pakalpojumu novērtējuma izmantošanu teritoriju un dabas aizsardzības plānošanā. Arī LIFE CoHaBit projekta ietvaros tiek apzināti un analizēti dabas parka “Piejūra” ekosistēmu pakalpojumi. Šī tēma kļūst ar vien aktuālāka un rodas ar vien lielāka nepieciešamība pielietot ekosistēmu pakalpojumu pieeju ne tikai aizsargājamo teritoriju attīstības plānošanā, bet arī gan pašvaldību attīstības plānošanā: “Iespējas ekosistēmu pakalpojumu pieejas lietojumam Latvijā konferences laikā iezīmēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniece Alda Ozola, norādot, ka projektā LIFE Ekosistēmu pakalpojumi izstrādātās un pārbaudītās metodes un praktiskā pieredze ekosistēmu pakalpojumu pieejas izmantošanā dabas aizsardzības plānošanā un pašvaldību attīstības plānošanā, ir nozīmīgs ieguldījums ekosistēmu pakalpojumu pieejas praktiskai izmantošanai Latvijā un dod iespēju sasniegt mērķus pēc ekosistēmu un to pakalpojumu izvērtējuma izmantošanas politikas veidošanā un īstenošanā, kas noteikti Latvijas Ilgtspējīgas attīstības stratēģijā 2030. gadam.“ (LIFE Ekosistēmu pakalpojumi)

LIFE CoHaBit projekts piedalījās konferencē un prezentēja stenda referātu par biotopu atjaunošanas un apsaimniekošanas metodēm. LIFE CoHaBit stenda referāts pieejams ŠEIT.

Vairāk par LIFE Ekosistēmu pakalpojumi projekta konferenci ŠEIT.

 

Projekts LIFE CoHaBit (Nr. LIFE15 NAT/LV/000900) „Piekrastes biotopu aizsardzība dabas parkā “Piejūra”” tiek ieviests ar Eiropas Komisijas LIFE programmas un Valsts reģionālās attīstības aģentūras Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas finansiālu atbalstu.

Seko LIFE CoHaBit projekta aktivitātēm:

    https://www.facebook.com/dabasparkspiejura/

   https://twitter.com/DPiejura

   http://dabasparkspiejura.lv/index.php/lv/

 

Informāciju sagatavoja:

Agnese Jeņina

Biedrība “Baltijas krasti”