Warning: Undefined variable $pageID in /home/www/wp-content/themes/Baltijas krasti/functions.php on line 235

LIFE CoHaBit


Warning: Undefined variable $pageID in /home/www/wp-content/themes/Baltijas krasti/functions.php on line 235

Dalība EUROPARC 2019 starptautiskajā konferencē

Šogad no 24.septembra līdz 27.septembrim Latvijā norisinājās starptautiskā konference EUROPARC 2019, kuras šī gada vadmotīvs bija “Dabā ar izpratni”. Arī projekta LIFE CoHaBit viens no galvenajiem uzdevumiem ir skaidrot sabiedrībai dabas parka “Piejūra” vērtības, tā unikalitāti, kā arī nepieciešamību sargāt dabu un atjaunot vērtīgos biotopus.

LIFE CoHaBit projekts konferencē EUROPARC 2019 piedalījās divas dienas. 26.septembrī konferences dalībniekiem tika nodrošināta iespēja piedalīties ekskursijā pa dabas parka “Piejūra” piekrasti. Ekskursijas sākums bija Garciemā, kur no Garciema pludmales, nūjojot tie devās līdz Carnikavas pludmalei, kur tos sagaidīja projekta eksperte. Dalībniekiem eksperte prezentēja LIFE CoHaBit projekta praktiskās biotopu atjaunošanas aktivitātes – priekškāpu un pelēko kāpu atjaunošanas darbu metodes, to efektivitāti un pirmos rezultātus, kā arī stāstīja par galvenajiem izaicinājumiem.

27.septembrī LIFE CoHaBit projekts piedalījās arī konferences Marketplace, kurā prezentēja stenda referātu par biotopu atjaunošanas un apsaimniekošanas metodēm.

Stenda referāts ieejams ŠEIT.

 

Projekts LIFE CoHaBit (Nr. LIFE15 NAT/LV/000900) „Piekrastes biotopu aizsardzība dabas parkā “Piejūra”” tiek ieviests ar Eiropas Komisijas LIFE programmas un Valsts reģionālās attīstības aģentūras Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas finansiālu atbalstu.

Seko LIFE CoHaBit projekta aktivitātēm:

    https://www.facebook.com/dabasparkspiejura/

   https://twitter.com/DPiejura

   http://dabasparkspiejura.lv/index.php/lv/

 

Informāciju sagatavoja:

Agnese Jeņina

Biedrība “Baltijas krasti”