Aicinām uz semināru “Plastmasas regulējums un inovācijas Latvijā – līdz šim īstenotais un nākotnē gaidāmais” 13. jūlijā!

Aicinām uz semināru “Plastmasas regulējums un inovācijas Latvijā – līdz šim īstenotais un nākotnē gaidāmais” 13. jūlijā!

Projekta INTERREG Europe PLASTECO “Atbalsts ES reģioniem plastmasas atkritumu mazināšanai un ierobežošanai” aktīvajai fāzei noslēdzoties, semināra atskatīsimies uz svarīgākajām izmaiņām regulējumā, kas saistās ar plastmasām Latvijas un Eiropas mērogā. Papildus tam, uzzināsim vairāk par piktogrammu projektu atkritumu šķirošanai un iepazīsim Latvijas zinātniekus, kas stradā pie dažādām ar plastmasām saistītām inovācijām.

Pasākuma laikā:

  • Atskatīsimies un apspriedīsim pēdējo gadu aktualitātes ar plastmasām saistītā regulējumā Latvijas un Eiropas mērogā;
  • Atskatīsimies uz projektā “PLASTECO” līdz šim paveikto;
  • Iepazīsim atkritumu šķirošanas piktogrammu projektu Latvijā;
  • Uzzināsim, kādas tendences un izaicinājumi šobrīd saistās ar iepakojumiem;
  • Iepazīsim 2 inovācijas no Latvijas zinātniecēm – videi draudzīgas termoiepakojuma plāksnes un bio-bāzētu tinti UV-gaismas 3D printeriem.

Seminārs norisināsies 2022. gada 13. jūlijā, plkst. 9.30 – 14.00, Rīgā, Peldu ielā 25, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas 101. telpā.

Lūgums reģistrēties semināram šeit: https://forms.gle/mnB8nJQecRqBDxjL7

Vairāk informācijas: info@baltijaskrasti.lv

Projekts PLASTECO “Atbalsts ES reģioniem plastmasas atkritumu mazināšanai un ierobežošanai” (PGI06169) tiek ieviests Interreg Europe starpreģionu sadarbības programmas ietvaros ar Eiropas Savienības reģionālā attīstības fonda finansiālu atbalstu.

Seko PLASTECO projekta aktivitātēm:

www.interregeurope.eu/plasteco/

    facebook.com/plastecointerreg/

 twitter.com/PLASTECO2

 linkedin.com/company/plasteco

https://www.youtube.com/channel/UCzKe0J4X8Bvhy84mFTRNIjw?view_as=subscriber