Noticis stāstu vakars “Dzīve pie jūras”

Š.g. 19. oktobrī Carnikavas novadpētniecības centrā norisinājās zvejniecības un nēģu cepšanas arodiem veltīts stāstu vakars “Dzīve pie jūras”, kas pulcēja Carnikavas novada zvejniekus un nēģu cepējus.

Stāstu vakara ietvaros notika neformālas sarunas par zvejniecības aroda nozīmi un tradīcijām Carnikavas novadā, kā arī tika skatītas senās un mūsdienu fotogrāfijas no zvejnieku un nēģu cepēju ikdienas un filma par nēģu cepšanas tradīcijām.

Pasākuma dalībniekiem tika prezentēti ievāktie materiāli no zvejnieku un nēģu cepēju intervijām un gūtie secinājumi par zvejniecības un nēģu cepšanas arodiem. Materiāli tika vākti topošajai brošūrai “Dzīve pie jūras”, kurā apkopoti Carnikavas novada zvejnieku un nēģu cepēju stāsti un atmiņas. Brošūra tiks dāvināta Carnikavas novada bibliotēkai un Carnikavas novadpētniecības centram un Carnikavas novada pašvaldībai.

Stāstu vakara un brošūras mērķis ir piešķirt nozīmi Carnikavas novada tradicionālajām zvejniecības un nēģu cepšanas tradīcijām kā kultūrvēsturiski nozīmīgiem arodiem latviešu nemateriālā kultūras mantojuma vidū Latvijas valsts 100-gades kontekstā.

Stāstu vakars tika organizēts Latvijas vides aizsardzības fonda finansētā projekta “Vesels dabas parks – vesels Tu!” ietvaros, ko īsteno nodibinājums „Eko forums” sadarbībā ar Carnikavas novada pašvaldību un biedrību “Baltijas krasti”.

 

Aicinām sekot projekta “Vesels dabas parks – vesels Tu!” jaunumiem interneta vietnē http://baltijaskrasti.lv un sociālajos tīklos:

 https://www.facebook.com/baltijaskrasti.lv/

 https://twitter.com/balticoasts 

Kontaktinformācijai:
Rita Arāja
E-pasts: rita.araaja@gmail.com
Tel.: 28262608