Īsfilma par LIFE REstore projektu

Sagatavota īsfilma par LIFE REstore projektu – filmā uzzināsiet par LIFE REstore nozīmīgākajām aktivitātēm un galvenajiem rezultātiem. LIFE REstore mērķis ir sagatavot rekomendācijas kūdras ieguves rezultātā degradētu kūdrāju ilgtspējīgai apsaimniekošanai Latvijā.

 

Projekts LIFE REstore “Degradēto purvu atbildīga apsaimniekošana un ilgtspējīga izmantošana Latvijā” ir pirmais Eiropas Komisijas LIFE programmas klimata pārmaiņu mazināšanas projekts Latvijā. Filmā stāstīts par – degradēto kūdrāju inventarizāciju Latvijā un publiskas datu bāzes izveidi; siltumnīcefekta gāzu emisiju mērījumiem kūdrājos; degradēto kūdrāju ekosistēmu pakalpojumu novērtējumu un to ekonomiskās vērtības noteikšanu; degradēto kūdrāju rekultivācijas scenāriju pārbaudi projekta izmēģinājumu teritorijās; rekomendāciju sagatavošanu bijušo kūdras ieguves lauku ilgtspējīgai izmantošanai;degradētu kūdrāju ilgtspējīgas apsaimniekošanas optimizācijas modeli.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Anda Zālmane

Dabas aizsardzbības pārvaldes

Projekta LIFE REstore sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālrunis: 26539348, anda.zalmane@daba.gov.lv

 

Projektu “Degradēto purvu atbildīga apsaimniekošana un ilgtspējīga izmantošana Latvijā” (LIFE REstore, LIFE14 CCM/LV/001103) no 2015. gada 1. septembra līdz 2019. gada 31. augustam īsteno Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar biedrību “Baltijas krasti”, Latvijas Valsts mežzinātnes institūtu “Silava” un Latvijas Kūdras asociāciju ar Eiropas Savienības LIFE programmas un Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas finansiālu atbalstu. 

Seko projektam:

 http://restore.daba.gov.lv/public/lat/

 https://www.facebook.com/liferestoreLV/

 https://twitter.com/LIFE_REstore